De Messias leren

Edjan Westerman

Tegen de donkere achtergrond van zo’n 2000 jaar ont-Joodst lezen van de Schriften is het boek een soort bijbels-theologisch DNA-onderzoek van het eeuwenlang gangbare christelijk verhaal over de Messias, Israël en de volken.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 29,90
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De Messias leren in één zin:

Tegen de donkere achtergrond van zo’n 2000 jaar ont-Joodst lezen van de Schriften is het boek een soort bijbels-theologisch DNA-onderzoek van het eeuwenlang gangbare christelijk verhaal over de Messias, Israël en de volken. Een vergelijking van de‘genetische structuur’ van het traditionele canonieke verhaal met de ‘genetischestructuur’ van de Schriften. Het laat de noodzaak zien van een nieuw leren lezen van Gods wegen.

Hoe helpt hetboek de lezer verder?

Het biedt een alternatief voor het eeuwenlang gangbare christelijke canoniekeverhaal. Het geeft een weergave van het verhaal van de Schriften waarin tot in deonderliggende structuren van het verhaal is afgerekend met enige vorm vanvervangingsdenken. Een canoniek verhaal dat de trouw van God serieus neemt.En dat de consequenties daarvan tekent.

Waarin onderscheidt hetboek zich van andere boeken in dit genre?

Het roept op om de weg van de God van Israël opnieuw te leren lezen en daagt de hele christelijke geloofsgemeenschap uit tot een herbezinning op het eigen zicht op Gods wegen. Tegelijk biedt het één doorlopend verhaal waarin God, Israël, de Messias, de volken, de weg door de eeuwen van héél het volk Israël en de wegen van de christelijke kerk onderweg naar Gods toekomst samengebracht zijn.
Het gaat om een bijbels-theologisch boek dat binnen het kader van een ‘nieuw’ canoniek verhaal tegelijk systematisch theologische vragen aan de orde stelt.
Tenslotte is het ook een heel concrete oproep tot omkeren en omdenken op allerlei terreinen van christelijk denken en leven in de ontmoeting met de God van Israël, zijn Messias en zijn volk.

Omslag

Het schilderij Sjofar van Jip Wijngaarden roept tot bezinning en omkeer. De sjofar wordt geblazen vanwege de weg die het volk Israël heeft moeten gaan. De weg van wegvoering, van wachten op de trein … De sjofar wordt ook geblazen boven het dorp, met de kerk in het midden – kerk en huizen zonder ramen …

Extra informatie
Auteur Edjan Westerman
ISBN nummer 9789023970439
Uitgever Boekencentrum
Aantal Pagina's 416
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De Messias leren