De stenen spreken

K. de Jong

In de brochure leest u over de symboliek van steentjes in de Joodse traditie, waar onvergankelijke kiezeltjes op een graf aangeven: ‘ik ben even bij je geweest’.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 2,50
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Over de geschiedenis van de Joden in Steenwijk

De stichting Stolpersteine Steenwijk werd op 5 mei 2014 opgericht met als doel het behoud van het cultureel erfgoed van de Joodse gemeenschap in Steenwijk. Een centrale taak is het plaatsen van herinneringsstenen (Stolpersteine) voor Joodse Steenwijkers die door de naziterreur zijn omgekomen. De stichting organiseert in dit kader ookherdenkingsbijeenkomsten en geeft lesbrieven en deze brochureuit om de herinnering aan Joods Steenwijk te behouden.

In de brochure leest u over de symboliek van steentjes in de Joodse traditie, waar onvergankelijke kiezeltjes op een graf aangeven: ‘ik ben even bij je geweest’. Het boekje vertelt eveneens over het idee achter het struikelstenenproject vanGünther Demnig, waaraan de stichting deelneemt.Het grootste deel van de inhoud is echter gereserveerd voor achtergrondverhalen rond de 51 Joden die aan het begin van de oorlog in Steenwijk woonden.

Extra informatie
Auteur K. de Jong
ISBN nummer 9789082384024
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's 24
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De stenen spreken