De uitwisseling

Mr. Richard Donk

Aangrijpend verhaal over een Joodse familie

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 12,90
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Aangrijpend verhaal over een Joodse familie

24 augustus 1943

Lieve kinderen,

Jullie vindt het heel erg dat ik nu weg ga, maar ik weet dat jullie begrijpt dat God het zoo wil. Nu mogen wij niet erover mopperen, maar flink zijn en denken: het zal alles wel weer in orde komen. Doe met alles jullie best, niet met nagels bijten of kluiven, dat bedoel ik niet. Wees lief voor moeder en grootmoeder en ook onze vrienden.

Moge God jullie zegenen.

Jullie vader

Dit korte briefje is het laatste levensteken dat Samuel Serlui van zijn vader krijgt. Kort daarop wordt Elias Serlui op de trein naar Auschwitz gezet. Om nooit meer terug te keren. De kleine Samuel stond eenzelfde lot te wachten. Maar door een wonder mag hij vóór het einde van de oorlog Bergen-Belsen verlaten. Hij krijgt een plaats op het roemruchte Transport 222, waarin 222 gevangenen uit Bergen-Belsen tegen Duitse krijgsgevangenen worden uitgewisseld.

RD-journalist Richard Donk was gegrepen door de bijzondere overlevingsgeschiedenis van de Joodse familie Serlui. Hij sprak met overlevende Samuel Serlui en kreeg inzage in het familiearchief. Op basis hiervan vertelt hij het verhaal van deze Joodse familie dat niemand onberoerd kan laten.

Extra informatie
Auteur Mr. Richard Donk
ISBN nummer 9789033607851
Uitgever Banier
Aantal Pagina's 141
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De uitwisseling