Gewoon anders - kerk zijn volgens Leviticus 19

Ds. G.A. Trouwborst

Het boek‘Gewoon anders’gaat over kerk zijn. De gemeente is geroepen om heilig – ofwel anders – te zijn, maar wat betekent dat nu concreet?

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 11,50
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Het boek‘Gewoon anders’gaat over kerk zijn. De gemeente is geroepen om heilig – ofwel anders – te zijn, maar wat betekent dat nu concreet? Voor een antwoord op deze vraag wordt de oproep tot heiliging in Leviticus 19:1-18 bestudeerd, de belangrijke gebodstekst voor Israel, die ook regelmatig in menig kerkdienst klinkt.

Op basis van de joodse uitlegtraditie wordt een zorgvuldige en verrassende uitleg van dit gedeelte geboden. Daarbij wordt duidelijk dat kerk zijn helemaal niet moeilijk is. Veeleer gaat het om heel gewone zaken. De kerk hoeft niet uit te blinken in allerlei bijzonderheden, maar mag ‘gewoon anders’ zijn.

Door deze bemoedigende bezinning op de kerntaak van de kerk is dit boekje ook zeer geschikt voor de kleiner wordende gemeente.

Met het oog op bespreking in groepen of kringen zijn bij ieder hoofdstuk concrete gespreksvragen toegevoegd. Deze vragen willen gemeenteleden helpen om de besproken stof zelf te vertalen naar de eigen situatie.

Extra informatie
Auteur Ds. G.A. Trouwborst
ISBN nummer 9789082084719
Uitgever Sifron
Aantal Pagina's 74
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Gewoon anders - kerk zijn volgens Leviticus 19