Jeruzalem de verbondsstad

H. Kitson

Jeruzalem neemt als stad een unieke plaats in op het wereldtoneel. De oude profeten van Israël noemden Jeruzalem de uitverkoren woonplaats van de Schepper van de wereld.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,00
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Jeruzalem neemt als stad een unieke plaats in op het wereldtoneel. De oude profeten van Israël noemden Jeruzalem de uitverkoren woonplaats van de Schepper van de wereld. Ze voorzegden - soms zelfs duizenden jaren geleden al - tot in detail welke grote gebeurtenissen er in Jeruzalem zouden plaatsvinden. Sommige profetien werden al snel vervuld, andere pas tijdens onze generatie en weer andere moeten nog in vervulling gaan. Dit boek, dat aansluit bij de gelijknamige documentaire, beschrijft de profetische betekenis van de oude stad en de waarde daarvan voor het hier en nu.

NBD|Biblion recensie

De auteur, een Britse christen, regisseur en programmamaker van documentaires voor televisie en de filmindustrie, werkte zeven jaar aan dit boek en een gelijknamige film. Hij heeft een specifieke door hem als zijn eigen Bijbelse visie gepresenteerde kijk op de status en geschiedenis van Jeruzalem, waarin hij op grond van een bepaalde uitleg van teksten van de profeten de lezers zijn visie op de toekomst van Jeruzalem voorhoudt.

In snelle beweringen wordt de hele geschiedenis van drieduizend jaar en meer doorlopen, van Bijbelse tijden tot op heden, via Jeruzalem en de verstrooiing naar de wedergeboorte van het volk (zionisme) en de stichting van de staat Israël. De rol van de Arabische verovering, de Ottomaanse 'bezetting' van vier eeuwen en de plaats van de Palestijn in het heden komen er niet gunstig af. Hij voorziet in de komende jaren een holocaust in het Midden-Oosten die zich vervolgens in de hele wereld zal ontwikkelen.

Zij die vertrouwen hebben op de Heer en zijn gezalfde, mogen erop rekenen veilig te zijn. Pas als Jezus terugkeert, zal wereldvrede in Sion zijn. Dan zal het aardse Jeruzalem overgaan in de luister van het hemelse Jeruzalem. Een weinig rooskleurig uitzicht. Met een aantal bijlagen, kaarten en een uitgebreid notenapparaat.

Extra informatie
Auteur H. Kitson
ISBN nummer 9789085200826
Uitgever Barnabas
Aantal Pagina's 379
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Jeruzalem de verbondsstad