Als de ramshoorn schalt

Klaas de Jong

Als de ramshoorn schalt is een boek met inhoudelijke thema's met betrekking tot het Jodendom en Israël. Uitgevoerd met kleurenafbeeldingen en vragen voor bijbelstudiegroepen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 15,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De sjofar, signaal voor de komst van de Messias
Het boek Als de ramshoorn schalt biedt een fascinerende speurtocht van Genesis tot Openbaring naar de achtergronden van de sjofar in de Bijbel. De sjofar ofwel ramshoorn is niet zomaar een bazuin, maar ontleent haar betekenis aan het offer van Abraham en de wetgeving op Sinai. De laatste bazuin bij de komst van de Messias is in feite een sjofar. Dit prachtig geïllustreerde boek geeft inzicht in de betekenis van de ramshoorn.

Abraham op de berg Moria
‘We hebben vuur en hout’, zei Isaak, ‘maar waar is het lam voor het offer?’ Abraham antwoordde: ‘God zal Zichzelf van het offerlam voorzien’.

De stem van God op de Sinai
‘Het geschal van de ramshoorn werd luider en luider. Mozes sprak, en God antwoordde met geweldig stemgeluid.’ Op de berg Sinai klonk de sjofar met bovenmenselijke kracht. God gaf hier Mozes geboden over het gebruik van de ramshoorn op nieuwjaar, Grote Verzoendag en jubeljaar.

Jericho en Babylon
Jericho stortte in nadat zeven priesters op de ramshoorn bliezen. Er zijn veel overeenkomsten tussen Jericho en Babylon, waarvan de razendsnelle val wordt beschreven in Openbaring.

De Messias op de olijfberg
‘Wat is het teken van Uw komst’ vroegen de discipelen aan Jezus toen ze op de Olijfberg waren. In Zijn antwoord vermeldt de Heer Jezus onder andere het blazen van een engel op de sjofar bij Zijn terugkeer.

In de synagoge
Grote Verzoendag (Jom Kippoer) wordt afgesloten met een lang aangehouden toon van de sjofar.

Uitvoering: 96 pagina’s, paperback met kleurenafbeeldingen en vragen voor bijbelstudiegroepen

Extra informatie
Auteur Klaas de Jong
ISBN nummer 9789081891431
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's 96
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Als de ramshoorn schalt