Bijbelse toekomstverwachting

Ds. G. de Lange

Uitleg bij Daniël, Openbaring en Jezus’ rede op de Olijfberg

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 19,90
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Als Zijn discipelen vragen naar de voleinding van de wereld en Zijn komst, gaat Jezus zitten op de Olijfberg. Hij neemt de tijd voor dit belangrijke onderwerp. Opmerkelijk is dat Jezus in Zijn antwoord verwijst naar de profeet Daniël en Zijn volgelingen waarschuwt om waakzaam te blijven.

God Zelf moedigt ons aan om Zijn Woord te onderzoeken en geeft stukje bij beetje meer inzicht, is de ervaring van auteur Gerard de Lange, emeritus predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk. Zijn doctoraalscriptie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn over de verwoestende gruwel in Daniël en in de evangeliën is de basis voor dit boek dat een heldere en eenvoudige uitleg geeft van de eindtijd.Bijbelse toekomstverwachtinglicht niet alleen het boekDaniëlen Jezus’ rede over de laatste handelingen in de eindtijd toe, maar behandelt ook alle hoofdstukken vanOpenbaring.

De auteur gebruikt daarbij mooie beelden ter verheldering, zoals de steen die in de vijver wordt gegooid. Als watergolven vanuit een steen in Jeruzalem gaat het Evangelie naar de einden der aarde om terug te keren tot waar ze ontstonden: in Jeruzalem.

Prof. dr. J. Hoek, hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Groningen en de Evangelische Theologische Faculteit Leuven en lector aan de Christelijke Hogeschool Ede, schrijft in zijn nawoord bij dit boek: [...] een inhoudsrijke studie ter tafel over de toekomstverwachting van de christelijke gemeente en het leven in de eindtijd [...] de kracht ervan ligt in een heldere uitleg van vele perikopen in de Schrift die op de nabije toekomst gericht zijn.

Extra informatie
Auteur Ds. G. de Lange
ISBN nummer 9789081891479
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's 314
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Bijbelse toekomstverwachting