Nieuw

Ik ben de weg

Bjorn Lous

In Ik ben de Weg houdt Bjorn Lous een hartstochtelijk pleidooi die ons sociaal-maatschappelijke leven flink op de kop zet. Doordat we als christenen zijn losgeraakt van onze Joodse wortels hebben we het zicht verloren op de praktische wijsheid van de Torah. De Bijbel biedt echter heel concrete aanwijzingen voor de grote vragen waar onze samenleving mee worstelt: over hoe we moeten omgaan met de natuur, economische ongelijkheid en de kloof tussen politiek en burgers. Om die wijsheid te vatten en een originele bijdrage te leveren aan deze uitdagingen moeten we leren om de Bijbel anders te lezen. Sterker nog, als we consequent christen willen zijn, moeten we misschien wel een heel ander soort economie ontwikkelen, waarin alle aspecten van het leven met elkaar samenhangen. Hoe zou het vreemdelingendebat er bijvoorbeeld uitzien als we de Bijbel gingen lezen op een Joodse manier?

Een eigentijds manifest over de manier waarop je Gods Woord laat spreken in je eigen leven en in de samenleving waarvan je deel uitmaakt.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 18,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details
In Ik ben de Weg houdt Bjorn Lous een hartstochtelijk pleidooi die ons sociaal-maatschappelijke leven flink op de kop zet. Doordat we als christenen zijn losgeraakt van onze Joodse wortels hebben we het zicht verloren op de praktische wijsheid van de Torah. De Bijbel biedt echter heel concrete aanwijzingen voor de grote vragen waar onze samenleving mee worstelt: over hoe we moeten omgaan met de natuur, economische ongelijkheid en de kloof tussen politiek en burgers. Om die wijsheid te vatten en een originele bijdrage te leveren aan deze uitdagingen moeten we leren om de Bijbel anders te lezen. Sterker nog, als we consequent christen willen zijn, moeten we misschien wel een heel ander soort economie ontwikkelen, waarin alle aspecten van het leven met elkaar samenhangen. Hoe zou het vreemdelingendebat er bijvoorbeeld uitzien als we de Bijbel gingen lezen op een Joodse manier? Een eigentijds manifest over de manier waarop je Gods Woord laat spreken in je eigen leven en in de samenleving waarvan je deel uitmaakt.
Extra informatie
Auteur Bjorn Lous
ISBN nummer 9789492959690
Uitgever Scholten
Aantal Pagina's 644
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Ik ben de weg