De Joodse oorlog en Uit mijn leven

Flavius Josephus

Flavius Josephus’ De Joodse Oorlog is het ooggetuigenverslag van de joodse opstand tegen de Romeinen in de eerste eeuw na Christus.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 52,00
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Flavius Josephus’ De Joodse Oorlog is het ooggetuigenverslag van de joodse opstand tegen de Romeinen in de eerste eeuw na Christus. Het beschrijft de verwoesting van Jeruzalem. Josephus was eerst commandant van de opstandelingen in Galilea en raakte later in Romeinse krijgsgevangenschap. Hij voorspelde dat Vespasianus keizer van het Romeinse rijk zou worden. Toen die voorspelling uitkwam, werd hij de gunsteling van de nieuwe keizer en besloot hij de voor zijn volk zo dramatisch verlopen opstand te boek te stellen.

Velen hebben Josephus bekritiseerd en veroordeeld. Ze zagen in hem een opportunist en verrader. Om zich tegen de beschuldigingen te verweren schreef hij aan het eind van zijn leven de autobiografie Uit mijn leven. Voor christenen werd Josephus de kroongetuige in hun veroordeling van de Joden: was de verwoesting van Jeruzalem niet de gerechte straf voor de kruisiging van Jezus van Nazareth? Josephus werd zo eeuwenlang de meest gelezen historicus van de Oudheid.

F.J.A.M. Meijer is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde vele boeken, waaronder De Oudheid van opzij, Keizers sterven niet in bed en De Oudheid is nog niet voorbij.

M.A. Wes is emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde onder meer Tussen twee bronzen ruiters. Klassieken in Rusland, 1700-1855.

Extra informatie
Auteur Flavius Josephus
ISBN nummer 9789026326806
Uitgever Ambo - Anthos
Aantal Pagina's 646
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De Joodse oorlog en Uit mijn leven