De Koorleider

E. W. Bullinger

Studies in de psalmen en hun titels.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,45
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De psalmen zijn veel gelovigen dierbaar. Vaak sluit de inhoud naadloos aan bij de praktijk van het geloofsleven. De Psalmen in de Bijbel bevatten ook allerlei aanwijzingen en omschrijvingen (vooral in de opschriften) die we misschien niet altijd goed kunnen plaatsen. Dit lijkt zó lastig te zijn dat daar zelfs in de gangbare Bijbelvertalingen niet goed mee wordt omgegaan. Dit boek bevat veel informatie over de juiste plaatsing van de psalmtitels (die in werkelijkheid onderschriften van de voorgaande psalmen blijken te zijn) en over de betekenis van de zogenaamde 'muzikale termen' die in de psalmtitels voorkomen. Meestal hebben ze niets met muziek te maken ...

Verder komen in dit boek alle psalmen aan bod waarin het woord sela vermeld staat en wordt ingegaan op de werkelijke betekenis van dit woord. In de laatste twee delen komen de vijftien als bedevaarts- of pelgrimsliederen bekend staande psalmen aan de orde.
Kortom: een rijke schat aan Bijbelse informatie over de psalmen. Paulus roept ons op om onder elkaar te spreken met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen en voor de Heere te zingen en Hem te loven in ons hart (Efe. 5:19). Reden te meer om ons in het Psalmenboek te verdiepen!

Deze uitgave is een vertaling van het in 1908 verschenen boek The Chief Musician - or, Studies in the Psalms, and Their Titles.

Extra informatie
Auteur E. W. Bullinger
ISBN nummer 9789066943308
Uitgever Everread
Aantal Pagina's 256
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De Koorleider