DVD De verre vrede

Aad Kamsteeg

Ligt vrede tussen Israël en de Palestijnen werkelijk binnen handbereik? Journalist Aad Kamsteeg reisde in Israël en maakte een documentaire over deze vraag.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 11,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details
Een tweestatenoplossing. Het is het mantra van het Westen als het gaat om het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Dan zal er uiteindelijk vrede zijn. Maar is dat zo? Ligt vrede tussen Israël en de Palestijnen werkelijk binnen handbereik? Journalist Aad Kamsteeg reisde in Israël en maakte een documentaire over deze vraag. De titel die hij de film gaf illustreert de grillige werkelijkheid die hij in zijn onderzoek tegenkwam: de vrede tussen Israël en de Palestijnen lijkt ver weg. Kamsteeg doet met zijn documentaire wat veel televisiemakers tegenwoordig niet meer durven. Hij geeft Israël een gezicht. In kibboets Kfar Azza, vlakbij de Gazastrook, interviewt hij David Biny, een oud-Amsterdammer die vertelt hoe hij zijn kinderen ‘s nachts soms letterlijk in de schuilkelder moet ‘smijten’ omdat er niet meer tijd is wanneer het alarm gaat. Kamsteeg laat dr. Manfred Gerstenfeld uit Jeruzalem uitleggen hoe de Palestijnse media en het onderwijs aanzetten tot haat tegen Israël. Langs de Libanese grens laat hij Joop Abas vertellen over de dreiging van Hezbollah. Opvallend is dat zij allen geen haat koesteren tegen de Palestijnen als geheel. Ze erkennen dat er vele goedwillende Palestijnen zijn en herinneren zich ook tijden dat vriendschappen met bijvoorbeeld Palestijnen in Gaza en met Libanezen in het dorp net over de grens heel normaal waren. Aan het einde van de documentaire vraagt Kamsteeg aan rabbijn David Brodman en aan de Palestijnse predikant Naim Khoury naar hun visie op het hedendaagse streven naar vrede en wat hun droom is van de werkelijke vrede. De documentaire plaatst de gebeurtenissen van vandaag in historische context en biedt zo een gezond tegenwicht tegen de eenzijdig Israël-kritische berichtgeving in de reguliere media. In beeld biedt de documentaire ook een eerlijk beeld van Israël als een prachtig en divers land waarvan de schoonheid helaas op veel plaatsen is aangetast door de vele hekken die vanwege de veiligheid zijn gebouwd.

NB - Dvd's kunnen naast de hoofdfilm vooraf of achteraf informatie en/of trailers bevatten van andere evt nog te verschijnen films bij dezelfde filmdistributeur.

Extra informatie
Auteur Aad Kamsteeg
ISBN nummer Nee
Uitgever Nee
Aantal Pagina's Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: DVD De verre vrede