Elke Nesjomme is een parel

Joanne Nihom

De lessen van rabbijn Jakob Friedrich

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De lessen van rabbijn Jakob Friedrich

Rabbijn Jakob Friedrich is geboren in Duitsland in 1922. De Tweede Wereldoorlog loopt als een rode draad door zijn levensverhaal.

Anders dan veel Joden had Friedrich al vroeg door hoe gevaarlijk het naziregime was. Aan het begin van de oorlog vluchtte hij uit zijn toenmalige woonplaats Antwerpen, waarna hij via allerlei omzwervingen in Brussel belandde. Daar woonde en werkte hij tot het einde van de oorlog. Hij trouwde er enkreegeen zoon. Andere Joden werden verraden, maar Friedrich was voorzichtig en keer op keer gebeurde er iets waardoor de nazi’s hem met rust lieten. Deze bijzondere gebeurtenissen zijn volgens hem geen toeval, maar momenten waarop de hand van de Almachtige de richting wijst.

Volgens Friedrich bestaat de Holocaust ook nu nog. In het tweede deel van dit boek vertelt hij daarom over het Noachidsche verbond, hetverdragdat G’d sloot met alle volkeren, niet alleen met het Joodse. Friedrich waarschuwt daarbij voor de gevaren van de huidige samenleving waarin mensen deze regels en het gezag van de Eeuwige niet langer erkennen.

Rabbijn Jakob Friedrich is geboren in Duitsland in 1922. De Tweede Wereldoorlog loopt als een rode draad door zijn levensverhaal. Het eerste deel van ‘Elke nesjomme is een parel’ vertelt hoe de rabbijn in België de Tweede Wereldoorlog overleefde en hoe G’d hem daarbij diverse malen de richting wees. Het tweede deel bestaat uit een reeks lezingen die Friedrich gaf over de Noachidische wetten die ook voor christenen gelden.

Rabbijn Raphaël Evers, de rabbijn van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en rector van het Nederlands Israëlitisch Seminarium, zegt over Friedrich:

Wie rabbijn Friedrich heeft ontmoet zal hem nooit meer vergeten. Met zijn vredelievendheid en inspirerende bedachtzaamheid is hij de Gandhi van het Jodendom. De liefde en integriteit die rabbijn Friedrich uitstraalt zijn slechts uiterlijke kenmerken van een diepe innerlijke beschaving, een ongekend respect voor zijn medemensen, een enorme levenswijsheid, een brede blik, een uitgebreide kennis en een inzichtelijke ervaring door alles wat hij in zijn leven heeft meegemaakt.

Extra informatie
Auteur Joanne Nihom
ISBN nummer 9789081891486
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Elke Nesjomme is een parel