Nieuw

Haggadah shel Pèsach - De vertelling van Pèsach

Henk Rijstenberg

Haggadah shèl Pèsach - De vertelling van Pèsach. De Sedermaaltijd uitgelegd en aanbevolen voor alle gelovigen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 9,50
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Haggadah shèl Pèsach - De vertelling van Pèsach. Een Jeshoea belijdende Pèsach Haggadah. De Sedermaaltijd uitgelegd en aanbevolen voor alle gelovigen.

5e geheel gewijzigde druk 2024 Deze uitgave A5 formaat komt met een nieuw ISBN nr. 9789082216219 De uitleg is aangepast c.q. aangevuld. Nieuwe inzichten zijn verwerkt in de bestaande tekst. De fonetische weergave van het Hebreeuws is aangepast, om dit zoveel mogelijk in één oogopslag te kunnen uitspreken. De in de loop der eeuwen ontstane traditionele toevoegingen worden in de uitleg aangegeven als traditie. De tekst van een openingsgebed, uitleg bij de tekst van Shemot (Exodus) 12, de tekst van Wajiqra (Leviticus) 23 inclusief opmerkingen en perikopen, de tekst van het Hallel zijn toegevoegd. Een hulp bij de voorbereidingen is toegevoegd. De uitgave wordt uitgevoerd met spiraal binding zodat deze gemakkelijk open gelegd kan worden naast het bord op de Sedertafel.

Een Haggadah (of vertelling) is voor velen een gids door de liturgie van de Sedermaaltijd heen, die altijd aan het begin van Pèsach periode gehouden wordt. EEN Haggadah en niet DE Haggadah omdat er daar velen van zijn. Allemaal stuk voor stuk met zorg en liefde voor Gods voorschriften samengesteld. Waaronder dus ook deze, een Haggadah, een vertelling van een bijzondere maaltijd die al eeuwen lang wordt gevierd. Deze Haggadah (inmiddels de 5e gewijzigde en aangevulde uitgave van een doorlopend groeiproces) begint met inleidende uitleg vanuit het Messiaanse perspectief van Jeshoea (Jezus) de beloofde Messias en Redder. Verder houdt de schrijver een warm pleidooi waarom ook gelovigen uit de volkeren, de maaltijd waar deze Haggadah over verteld, serieus moeten nemen, en hoe deze maaltijd zich verhoudt met het binnen de kerkelijke gelederen alom bekende avondmaal.

De schrijver Henk Rijstenberg (Rotterdam1956) is vanuit zijn liefde voor Israël het volk van God, al jarenlang bezig om de Hebreeuwse oorsprong van het Evangelie onder de aandacht van gelovigen te brengen. Vanuit zijn bediening als leraar binnen de gemeente van Jeshoea gaat hij regelmatig voor in kerken en groepen van uiteenlopende signatuur. Samen met zijn vrouw Corine viert hij de Bijbelse feesten en zij geven daar ook instructie over. Verder geven zij Bijbelstudies, studie avonden over uiteenlopende onderwerpen en een basiscursus Bijbels Hebreeuws “Van Alef naar Taw”. Ook de cursus Nativot Olam is grotendeels van zijn hand.

Extra informatie
Auteur Henk Rijstenberg
ISBN nummer 9789082216219
Uitgever Messiaan.nl
Aantal Pagina's 103
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Haggadah shel Pèsach - De vertelling van Pèsach