Hebreeuws - NL lexicon met strong en vtm codering

Dit lexicon bevat Strong-coderingen en VTM-coderingen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 27,50
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Dit lexicon bevat Strong-coderingen en VTM-coderingen. Deze coderingen maken het voor iedereen mogelijk uitgebreidere studie te doen naar de brontekst van de Bijbel. Gelijkluidende bijbelgedeelten en losse woorden kunnen op een dieper niveau vergeleken worden, zonder dat kennis van het Hebreeuws is vereist. De Strong-coderingen leiden tot het Hebreeuwse grondwoord, de mogelijke vertalingen en de grammaticale informatie ervan, de VTM-coderingen (voice-tence-mood) tot de vervoeging van de werkwoorden. Beide zijn terug te vinden in het bijbehorende Oude Testament van de Statenvertaling (zie pag. 2).

James Strong (1822-1894) was professor in de exegetische theologie aan het Drew Theological Seminary. Met de hulp van meer dan honderd collega's publiceerde hij in 1890 de 'Strong's Exhausitive Concordance of the Bible, die hij baseerde op de 'King James Version.

De VTM-coderingen zijn in 1992 ontwikkeld door Larry Pierce. Naast de betekenis van het werkwoord zijn in het Lexicon ook de grammaticale eigenschappen opgenomen.

Extra informatie
Auteur Nee
ISBN nummer 9789057191497
Uitgever Teologia
Aantal Pagina's 301
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Hebreeuws - NL lexicon met strong en vtm codering