Israël als ombudsvolk

W. van Herwijnen

Hoe komt het toch dat alle pogingen om tot een voor Joden en Palestijnen bevredigende politieke oplossing te komen, mislukken?

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 29,75
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De eerste jaren van het nieuwe millennium worden gekenmerkt door steeds verder escalerende politieke, economische en religieuze spanningen in de wereld. Vooral in het Midden Oosten staat de situatie op politiek en religieus gebied op scherp, en lijken besprekingen voor een duurzame vrede moeizamer te gaan dan ooit. Hoe komt het toch dat alle pogingen om tot een voor Joden en Palestijnen bevredigende politieke oplossing te komen, mislukken?

In zijn boek Israël als ombudsvolk, vraagt Dr. W. van Herwijnen aandacht voor een mogelijk ‘goddelijk alternatief’- daartoe geïnspireerd door de profetie die Ds. A.A. Leenhouts hierover in 1948 zegt te hebben ontvangen.

Op 20 april 2010 promoveerde Dr. van Herwijnen aan de Universiteit van Zuid Afrika, de Unisa, in Pretoria, met zijn proefschrift Rentree van de Profetie. Daarin onderzoekt, analyseert en onderbouwt hij op respectvolle wijze de profetie van Ds. Leenhouts.

Concluderend stelt de auteur:

“Met ons onderzoek hebben we ontdekt dat Leenhouts’ profetie qua inhoud en structuur een apocalyptische profetie is. Nieuw was zijn concrete toespitsing op de roeping van Israël dat het een koninkrijk van priesters moet worden. Nieuw was zijn uitleg van de volheid der heidenen. Nieuw was zijn uitwerking van het vrederijk, waarin Israël een ombudsvolk voor de rest van de wereld zal zijn. Bij niet één theoloog ontdekken we zo een vertaling in politieke consequenties.”

Israël als ombudsvolk is een gedeelte uit de dissertatie van Dr. W. van Herwijnen en gaat speciaal over de visie van Ds. A.A. Leenhouts

Extra informatie
Auteur W. van Herwijnen
ISBN nummer 9789073014145
Uitgever Primo Vere
Aantal Pagina's 294
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Israël als ombudsvolk