Talmoedisch denken

R. Evers

Talmoedisch denken is het eerste, moderne, Nederlandstalig werk dat de complexe Talmoedische denktrant poogt te doorgronden.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 25,00
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De Talmoed: De dertien interpretatieregels van Rabbi Jisjmaeel

De Talmoed - het basiswerk van het traditionele jodendom dat 1500 jaar geleden werd afgesloten - interpreteert de Tora met verschillende uitlegregels: 'de dertien interpretatieregels van Rabbi Jisjmaeel' (2e eeuw). Deze uitlegtraditie vormt de basis voor de huidige praktijk van de traditionele Jodendomsbeleving.

Het Talmoedisch denken volgt een organisch patroon van een samenhangend complex van ideeën en begrippen. Het ene concept volgt niet altijd uit het andere in een logische oorzaak-gevolg relatie. De onderlinge samenhang is veel belangrijker. Uitgangspunt hierbij is de tekst van de Tora, die aan de concepten hun betekenis verleent. Het organisch denken van de Talmoed is flexibel en staat verschillende interpretaties van dezelfde fenomenen toe, zonder afbreuk te doen aan de eenheid.

Talmoedisch denken is het eerste, moderne, Nederlandstalig werk dat de complexe Talmoedische denktrant poogt te doorgronden. Een uniek boek dat de lezer binnenvoert in 'één van de meest opmerkelijke voortbrengselen van de menselijke geest' (Karl August Wünsche).

Extra informatie
Auteur R. Evers
ISBN nummer 978906446037
Uitgever Amphora
Aantal Pagina's 265
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Talmoedisch denken