Van Blokzijl naar Sobibor

A. Schoemakers

Doel van dit boekwerkje is Naatje, Mozes senior, Rika, Roosje, Soes Manus, Mozes junior, Mietje en David de Horst weer een gezicht te geven door de herinneringen van een aantal Blokzijligers aan hun Joodse stadsgenoten vast te leggen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 9,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is.

Wat er met de Joodse stadsgenoten in Blokzijl gebeurde, is representatief voor het overgrote deel van de steden en dorpen in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden acht leden van de familie De Horst uit Blokzijl weggevoerd en vermoord. Hun namen staan gegraveerd in een gedenksteen op de Algemene Begraafplaats, naast de Joodse begraafplaats aan het Slingerpad. We onthouden zo wel de namen, maar wie kent nog de verhalen over deze acht Blokzijligers?

Doel van dit boekwerkje is Naatje, Mozes senior, Rika, Roosje, Soes Manus, Mozes junior, Mietje en David de Horst weer een gezicht te geven door de herinneringen van een aantal Blokzijligers aan hun Joodse stadsgenoten vast te leggen. ‘Het zal wel weer terechtkomen’, is te lezen in de brief die Maria Magdalena Glastra vanuit een Joods werkkamp van haar overbuurman Soes Manus had gekregen. ‘Nu maar moed houden’, schreef ze aan het gezin De Horst nadat het was gedeporteerd naar Westerbork.

Extra informatie
Auteur A. Schoemakers
ISBN nummer 9789082384062
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Van Blokzijl naar Sobibor