Wandelen in het stof van rabbi Jezus

Louis Tverberg

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om naar Jezus te luisteren in Zijn tijd in Zijn land, alsof je een van Zijn discipelen bent? Zou de betekenis van Zijn woorden veranderen ten opzichte van nu, in het Nederland van de 21ste eeuw?

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,95
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Hoe Jezus’ woorden uw leven kunnen veranderen. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om naar Jezus te luisteren in Zijn tijd in Zijn land, alsof je een van Zijn discipelen bent? Zou de betekenis van Zijn woorden veranderen ten opzichte van nu, in het Nederland van de 21ste eeuw?

Lois Tverberg onderzocht Jezus’ lessen in hun oorspronkelijke context en ontdekte zo een bron aan diepere betekenissen die voor ons verloren is gegaan. In dit boek leert ze ons hoe Zijn woorden en gelijkenissen op verrassende wijze aan kracht winnen door ze in de Midden-Oosterse cultuur te plaatsen en hoe we inzichten – bijvoorbeeld over bidden metchoetspa– kunnen opdoen uit de Joodse wereld waar Jezus deel van uitmaakte.

Ken je de Joodse religieuze en culturele achtergrond van Jezus, dan weet je ook waarom Zijn discipelen alles opgaven om Hem te volgen. Alleen al de Hebreeuwse sleutelbegrippen in dit boek zullen je Bijbellezen als Christen verrijken en je geloof versterken.

Ga mee en zoek een plekje in Jezus’ publiek. Verdiep je geloof door naar Hem te luisteren met de oren van een van Zijn discipelen uit de eerste eeuw. Onderweg zul je praktische manieren vinden om te leven als Jezus’ discipelen en zal je geloof zich vernieuwen om je dichter bij God te brengen.

“Iedere volgeling van Jezus zou dit moeten lezen. Het is gevuld met grote wijsheid die je direct in je leven kunt toepassen.” – David Bivin, redacteurJerusalem Perspective

“Zowel godsdienstig, als uitdagend, stelt Tverberg haar lezers op vakkundige wijze in staat om meer te begrijpen van de uitdrukkingen van de Meester in hun oorspronkelijke Joodse context en om die toe te passen. Laat het feest beginnen.” – Prof. Marvin R. Wilson, Harold J. Ockenga leerstoel, Gordon College (VS)

Extra informatie
Auteur Louis Tverberg
ISBN nummer 9789081891455
Uitgever Toetssteen
Aantal Pagina's onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Wandelen in het stof van rabbi Jezus